måndag 29 december 2014

En ren med långa ben

Häromdan såg jag Esme Silverforce's redigering där hon använt sig av en ren-lineart till en SSO redigering. Det var genialiskt tyckte jag och frågade om jag fick använda idéen jag med. Jag valde att göra en mer hjort-aktig variant då jag känner att renarna i SSO mer liknar hjortar. Jag använde en stockbild som kommer härifrån för att göra linearten: http://gsdark-stock.deviantart.com/art/Mom-Look-149124640


Sammanfattning av 2014

Hua... Nu tänkte jag försöka sammanfatta året 2014 i ett litet inlägg. Vi får se hur det går.

Den första uppdateringen 2014 var café-uppdateringen. Den används rätt flitigt tycker jag, det är ändå rätt ofta som jag själv tar en fika, eller ser någon sitter och fikar med en vän.
Sen fick vi uppdrag i Skördebygden. Uppdraget med de försvunna hönsen. Sjukt roliga uppdrag som uppskattades av de allra flesta vad jag kommer ihåg.
Sedan kom ju Hästön. En funktion som alla längtat efter och som används enormt ofta av de allra flesta. Jag tror fortfarande att den funktionen är under uppbyggnad och att vi någon gång kommer kunna ta oss dit.
Sedan kom Alla hjärtans dag, dagliga hos Goldspur och lite sånt.
Sedan kom färjorna. Det är en funktion som räddat livet på tusentals av våra hästars benceller, och jag själv är så glad att den finns haha.
Efter det kom Hästmarknaden. Jag är fortfarande helt tagen av de hästar som kom med marknaden första gången, och jag kommer ihåg den underbara marknads känslan man fick av den. Nu är jag själv rätt trött på den där marknaden då det blir rätt tjatigt.
Sen hade vi lite påskfirande, och det kom nya huvuduppdrag som alla jublade över. Vi hade väntat så länge och uppdragen var fantastiskt roliga och välgjorda, tyvärr var de över efter två eller tre dagar.
Nu är vi redan framme på sommaren 2014 där det kom ponnychampionat, Big Bonny-uppdrag, Tinker-hästar och en badstrand. Jag kommer ihåg hur man såg i princip alla rida runt på den där stranden på sin Tinker. Härlig sommarkänsla verkligen.
Det blev midsommarfirande, och Tobbe kom till spelet.
I augusti kom fler huvuduppdrag, och vi fick fixa transporter till cirkusen och ridhuset.
Sen kom emotes, en funktion som används rätt ofta men som jag själv inte märker alltför mycket av.
Sen kom JA (hemska minnen...) och det var det där dramat när folk blev hackade till höger och vänster.
Sen kom SSO's födelsedag som firades med stort ståhej, och även klubbhuset som är underbart fint.
Sen kom Halloween och det börjades släppa information om Dinodalen som folk tjöt utav glädje över (jag med).
Sedan gällde allting Dinodalen ett tag. Området kom. Uppdrag, kallter, Fjordingar osv.
Och så är vi där vi är nu. Julefirandet.

Det har varit ett underbart år verkligen, och jag har fått massa minnen. Att skriva detta inlägget och få blicka tillbaka har varit skönt. Jag har återupplevt de känslor jag kände då.
Höjdpunkterna detta året känns verkligen som att det i somras var badstranden och Tinkrarna. Jag älskade sommaren. Hela sommarlovet bestod att av att rida på ponny till ponny champ, bada på badstranden i de fula shortsen på sin tinker. Underbart! (Saknar FP nu när jag tänker tillbaka haha).
Nu i vinter har det ju helt klart varit Dinodalen och Fjordingarna. Underbar känsla när man först kom in i Dinodalen. Så mäktig dal verkligen!
I övrigt har ju alla högtider, Ferdinands marknad, färjorna samt huvuduppdragen varit höjdpunkter.
Gott nytt år, hoppas 2015 bringar glädje!


lördag 27 december 2014

Viktiga frågor

"En väldigt aktiv fråga på SSO är det här med pojkar på spelet. Därför jag tänkte dela med mig av min syn på saken. Ni som skriver saker om att SSO inte skulle passa pojkar, eller att de bara skulle komma och flörta osv osv, jag frågar er nu om ni på allvar är dumma i huvudet. Jag förstår inte hur människor resonerar. Personligheten sitter i din hjärta och din hjärna inte i din penis eller din vagina. Bara för att en har en fitta mellan benen behöver inte betyda en plötsligt tycker om rosa enhörningar och att ens högsta mål i livet är att behaga sin feta make. Bara för att en blev given en kuk att ha där nere betyder inte att en plötsligt bara bryr sig om våld och sex. Samhället är så jävla skruvat. Tänk en bebis, en nyfödd bebis. Inte fan bryr den sig om vilket kön den har, vilken hudfärg den har, vilken sexualitet den har, vilken religion den har, vilken etnicitet den har, osv. Alla vi föds exakt lika. Samhället skruvar upp våra sinnen, personer runt omkring oss formar oss. Folk har i evigheter skapat mallar för hur en ska vara och bete sig och tänka om en är på ett visst sätt. Följer en inte dessa mallar är en inget att ha. Jag har diskuterat detta tusentals gånger och jag säger alltid likadan. Din personlighet är det som ska styra dig, din personlighet är det folk ska döma dig efter, och din personlighet finns inuti dig. Ingen annanstans. Jag skulle kunna skriva flera Torah-rullar om detta men vi alla måste återvända till våra normpräglade liv. Trevlig fortsättning."

Detta skrev jag på Instagram igår. Jag skulle som sagt kunna skriva mycket mycket mer om det. Jag tycker t.e.x egentligen inte att pojkavatarer faktiskt skulle behövas, då könet på den avatar du anvädner inte borde spela någon roll. Dock så förstår jag också att fler killar nog hade lockats till SSO av det. Jag anser verkligen att det inte finns någon skillnad på pojkar och flickor, alls, förutom våra kroppar. De skillnader som finns är i vår personlighet och det som samhället byggt upp. Vår personlighet är oberoende av vårt kön, hudfärg, osv.


Det är ju också en fråga som kom upp i kommentarerna. Hudfärg. Varför får man inte välja hudfärg? Jag har sagt det flera gånger och mer på senaste tiden, men mitt drömutseende på SSO skulle vara om min karaktär hade såndär härlig chokladbrun hud och mörkbrunt hår. Det älskar jag. En skala med alla möjliga hudfärger från det blekaste av blek till det mörkaste av mörk skulle behövas. Tänk vad mycket unikare och vackrare våra karaktärer hade blivit. Jag har velat göra denna redigerignen länge för att visa upp mitt drömutseende, och nu har jag gjort det. Mer hudfärger till SSO, tack!






fredag 26 december 2014

Capu the blonde

Hade en underbar kväll igårkväll med Josef och Tove från PF. Jag kommer knappt ihåg vad som hände, mer än att det var riktigt kul. Jag kommer också ihåg att jag starkt kände hur jag behövde byta hår, och det blev blondt som jag aldrig tidigare velat ha, bara för att jag vill ha förändring. Funkar ändå rätt bra när jag är klädd i svart.
Sammanlagt slösade jag 353 sc, varav åtminstone 150 var helt i onödan.
Jaja, en liten stund kan jag nog ha detta håret. Jag lyckades ta en bild igårkväll, men jag vettekatten vad den ska föreställa haha. Så går det när Capu är uppe för länge för sitt eget bästa.


Jag ser i alla fall ut på det här viset nu:


onsdag 24 december 2014

God jul på er

Jag tänkte bara titta in och önska en god jul. Har väldig julfeeling nu, är nära på ett sammanbrott haha. Hoppas ni får det härligt. Jag har bara precis hunnit göra julbestyren tillsammans med Lama imorse, nu är det i full rulle. GOD JUL!




måndag 22 december 2014

Redigering Julbison

Wiie, det gick snabbt ju! Och jag gjorde som sagt en speedpaint av det som ligger ute på YT, Jag testade en ny teknik som min vän Lama (Aloma Sunson) tipsade mig om. Jag tycker den fungerade skitbra och blev riktigt nöjd med resultatet! (Tekniken gäller glanset i man och svans).


Här är speedpainten:


Passar på att slänga in en bild från detta härliga uppdraget (som jag tyckte snarare var irriterande förra året, men mysigt nu).


Redigering - Weasel

Eftersom servern stängde ner för tidig onsdagsuppdatering blev min redigering klar snabbare än väntat. Jag blev faktiskt rätt nöjd. Nu tänker jag att jag vill göra en julig redigering, och lägga ut på Youtube som en speedpaint. Jag vet inte varför jag fick den idéen men jag vill verkligen göra det. Det känns längesen som jag redigerade Bison, därför blir det nog en redigering utav honom, eventuellt av Brunte för honom har jag inte redigerat mycket. Jag får se om jag har någon bild att utgå ifrån annars får jag vänta tills servern öppnar.


Juletid

Uppdateringen kommer vara lite sisådär nu i juletid. Jag håller på med en redigering, när den är klar kommer den upp. I övrigt kommer jag nog bara lägga upp något kort om uppdateringarna, samt ett långt sammanfattning av 2014 innan året är slut. Här bjuder jag på lite bilder från när jag hade skitkul i Jarlaheim innan servern precis av någon anledning stängdes ner.



torsdag 18 december 2014

Läget atm

Jag tänkte skriva lite hur läget är nu. Jag är just nu med i den mysiga klubben Platinum Feathers, jag ska inte gå in så mycket djupare på det då det kommer ett inlägg om alla klubbar jag varit med om när jag varit med i dem haha. Jag levlar Weasel som är i level 13 just nu och gör Nic's dagliga. Jag gör juluppdrag och julbestyr. I övrigt händer ej mycket. Jag vill redigera, men kommer inte ha mycket tid förrän efter jul plus att jag bara har en enda idé för tillfället.

Men ja, snön har kommit, ännu mycket vackrare än förra året! (förutom GÅD som ser hemskt ut, nästan bättre förra året när det var snölöst haha).


måndag 15 december 2014

Hejdär kära gamla hår

(Dålig uppdatering här, det borde jag be om ursäkt för.)
Idag köpte jag tillbaka mitt gamla newbie-hår. Jag byter hår rätt ofta, man måste ju ha lite förändring i livet. Och det matchade så fint med denna outfiten som jag slängde ihop av grejer jag hade i garderoben. Lite somrig kände jag mig, så jag tog mig ner till FP-stranden som var lite av sommarens höjdpunkt. För på onsdag kommer snön och vi kan officellt inviga vintern på Jorvik!



fredag 12 december 2014

Ferret?

Jag hade väldigt svårt att välja när jag skulle köpa min Fjording. Det stod mellan den gråa och den mörka, och eftersom jag inte hade någon grå häst fick det bli den gråa. Men jag är fortfarande väldigt nällad på den mörka. Den kunde heta Ferret för att matcha Weasel, och eftersom det finns så många olika maner så skulle de kunna se lite olika ut. Men jag måste hålla hårt i mina sc, så vi får se hur det går!


onsdag 10 december 2014

Välkommen Weasel!

Idag köpte jag en Fjording. Jag föll pladask för dem. Oerhört söta. Jag hade svår att välja mellan den röd-aktiga och den gråa, men det fick bli den gråa eftersom jag inte hade någon grå häst än. Jag är dock väldigt sugen på att köpa den röd-aktiga också eftersom det även finns många roliga manar man kan styla den med. Men jag ska hålla hårt i mina sc.

Jag valde i alla fall att döpa honom till Wintersoul aka Weasel till minne av Kallternas fördömda vesslor!




torsdag 4 december 2014

Nu är det jul (igen)

Nu är det jul på Jorvik igen. Extra lång väntan blev det, vilket resulterade i extra sömn för mig då jag sov en stund varje gång jag inte kom in på servern (vilket var hela tiden såklart). Men nu har jag kommit in och kan säga att uppdateringen var mysig. Jag kommer ihåg väl förra årets jul. Hektisk men fruktansvärt mysig. Jag förväntar mig mycket detta året haha!